Sockerfri citronglass
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Sockerfri citronglass

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • 1 ekologisk citron, zest och juice
  • 3 ägg
  • 75 ml erytritol
  • 4,25 dl vispgrädde
  • 1 krm gul karamellfärg (valfritt)

Beskrivning

    Tvätta citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet (zesten) fint. Pressa ur saften. Ställ åt sidan.

    Separera äggen. Vispa äggvitorna till ett "hårt" skum. Vispa äggulor och sötning till en fluffig smet i en annan skål. Tillsätt citronjuice och rivet citronskal samt eventuellt några droppar gul karamellfärg. Vänd i äggvitorna.

    Vispa grädden i en rejäl skål – inte för hårt. Vänd i äggblandningen.

    Ställ skålen i frysen och röra om en gång i halvtimmen tills önskvärd konsistens. Det kan ta upp till två timmar. Använd gärna en slickepott så du kan skrapa skålens insida i samband vid varje omrörning. Låt stå i rumstemperatur 15 minuter innan servering om djupfryst.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.