Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Garnera med bipollen, kakaonibbs och/eller kokosflingor. Jag gör en typ av raw sockerfria brownies och gör sedan lite av den choklad jag brukar göra chokladbräck med och använder som glasyr
URL/Bloggadress. 30 g laktosfritt eller mejerifritt smör/margarin. 3/4 dl laktosfri eller mejerifri mjölk eller grädde. 30 g laktosfritt eller mejerifritt smör/margarin. 3/4 dl laktosfri eller mejerifri mjölk eller grädde
Ibland vill man kunna njuta av något gott utan att känna sig onyttig, vad passar då bättre än en kladdkaka helt fri från tillsatt socker och som ändå smakar gudomligt
1/8 tsk salt. Häll smeten upp till 2/3 av ramekinformarna. Jag fick ett mail idag av en läsare (tack Emmy) som tipsade om en sida som heter Alltomkosttillskott och som jämför priser på olika kosttillskott
1/2 dl äggvita. 1/2 dl sukrilett (eller annan sötning som mäter som socker). 1/2 dl äggvita. Jag må ha hypeat upp denna chokladkaka men när mannen där hemma besviket meddelade att chokladkakan var slut och att det behövde bakas en ny omgång vet jag att slutresultatet blivit som önskat
Koka upp citronjuice och sukrin/stevia strö i en kastrull. Igår var vår sista dag i Gävle och jag måste bara tipsa om ett ställe som ni bara MÅSTE åka till om ni har möjlighet
1/3 tsk vaniljpulver. 1/3 tsk vaniljpulver. Chokladbollar med kokosflingor istället för havregryn och som man kan söta med antingen björksocker (xzylitol), sukrin, agave eller t
Rör smör och sötningsmedel/socker vitt och pösigt. Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Små söta kondisbitar kan ju lätt slinka ner när man är ute och fikar. En favorit hos mig är dammsugarna, följt av nöttoppar och mazariner… Dessa är enklare att göra själv än man kan tro och de blir så mycket godare och inte alls torra som en del kan vara ute på konditori
Ställ punschrullarna på bakplåtspapper att stelna. 13 1/2 dl sockerkakssmulor eller smulad sockerkaka eller muffins. Ta ut degen/fyllningen och dela den i ca 20 lika stora bitar. Forma degen/fyllningen till ca 5 cm långa rullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.