Saftig morotskaka med frosting
myTaste USA
myTaste USA

Saftig morotskaka med frosting

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kaka
  • 5,5 dl mjöl
  • 4,5 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl russin (tillval)
  • 0,5 dl kopp finhackad valnötter (tillval)
  • 400 g rivna morötter
  • 2,5 dl olja
  • 4 ägg
  • 1 stor morot, skalad och fint riven
  •  
  • Frosting
  • 50 g färskost
  • 100 g mjukt smör
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 7 dl florsocker
  • Mjölk efter behov

Beskrivning

    Det här supergoda receptet på morotskaka kommer från bloggen Armed and Deliscious som är skriven av bloggaren Angie Montroy från Chicago.

    Denna kaka är garanterat supersaftig och precis som Angie så gillar vi på myTaste detta klassiska bakverk som nästintill alla känner till. Supergott och enkelt att baka och med den söta frostingen på toppen så nästan smälter kakan i munnen.

    Ni bara måste prova helt enkelt!

    Kaka:

    1) Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj en bakplåt 9*13 cm och kombinera sedan alla torra ingredienser i en skål. Lägg även till nötter och russin om du använder det.

    2) ) Gör en brunn i mitten av de torra ingredienserna och tillsätt de övriga ingredienserna samt morötterna. Blanda tills alla ingredienser är mixade.

    3) Häll smeten på plåten och baka kakan i ugnen i 45 minuter.

    Frosting:

    1) Mixa färskost och smör tills det blir krämigt. Tillsätt edan vaniljsockret och florsockret. Ha på den lägsta nivån på mixern och tillsätt lite mjölk vid behov för bästa konsistens.

    2) Lägg på generöst med frosting på kakan och lägg i kylen tills du är redo att servera!

    Tillagningstid: ca 1 timme
    Grader: 175 c

    Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/best-carrot-cake-with-cream-cheese-frosting-387019.html

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.