Tänk er en klassisk hummus med den salta smaken av krispigt bacon, det kan ju inte bli annat än helt ljuvligt. Receptet passar perfekt att doppa grönsakerna i eller att ha som tillbehör till middagen, barnen kommer att älska det och det bästa är att det tar bara några minuter att laga.
Receptet kommer från bloggen Give recipe och är skrivet av bloggaren Zerrin som vill ge sina läsare enkla och smakrika recept som ska vara roliga att göra. Vi på myTaste älskar Zerrins recept och denna hummus är inget undantag, in och laga bums!
Gör så här:
1) Lägg kikärtor och vatten i en matberedare och blanda tills det blir en jämn smet.
2) Tillsätt tahini, citronsaft, vitlök, salt och kummin och blanda.
3) Lägg på en tallrik.
4) Värm en stekpanna med smör och stek bacon tills den är knaprig.
5) Toppa hummusen med bacon och hackad persilja.
Tillagningstid: Ca 12 minuter
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/hummus-with-pastirma-or-bacon-6190873.html
Strimla baconetoch strö det över fisken tillsammans med det rivna citronskalet. I går firade vi bröllopsdag, men inte på det planerade viset med vin och smaskig middag inte
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrikoch grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver ochbacon
Jag serverade soppan med ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.