Det här receptet är bara så gott och smakrikt och verkligen superlätt att göra! Söt smak av morot och sötpotatis blandas med den djupa smaken av vitlök och smör och är bara för bra för att vara sant helt enkelt!. Detta recept passar perfekt som tillbehör till en grillad kyckling eller ett par saftiga köttbitar och med sin krämiga konsistens så behöver man knappt ha en sås till.
Receptet kommer från bloggen Cooking and beer och är skrivet av bloggaren Justine från California. Justine älskar allt som har med matlagning att göra och baka är även en av hennes favorithobbys. Vi på myTaste är så glada för att vi får ta del av dessa grymma recept, kolla in hennes blogg via länken under beskrivningen för mer inspiration!
Gör så här:
1) Förvärm ugnen till 220 grader.
2) Skär av toppen av vitlöksbollen så att klyftorna syns men är intakta. Placera sedan vitlöken i en ugnssäker forma och ringla över olivoljan och smaka av med salt och peppar.
3) Skydda vitlöken med folie och laga sedan i 40-45 i ugnen minuter tills vitlöken är doftande och mjuk.
4) Ta bort vitlöken från ugnen och låt den svalna. Tryck på botten av vitlökshuvudet och lossa klyftorna från huvudet. Placera vitlöken i en skål.
5) Medan din vitlök rostar, förbered dina morötter och sötpotatisar. Tillsätt morötter och sötpotatis i en stor gryta. Koka under lock i ca 15 minuter. Lägg sedan grönsakerna i skålen med vitlöken.
6) Tillsätt gräddfil, smör och mjölk i skålen och blanda sedan allt med en mixer tills moset får den konsistens du önskar. Smaka med salt och svartpeppar.
Tillagningstid: Ca 55 minuter
Grader: 220 c
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/roasted-garlic-mashed-sweet-potatoes-and-carrots-117522744.html
Dessutom laga vi en varm morot- och fänkålsallad med persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Min syster var ute och åt hos oss och vi bjöd på kycklingfilé medsmakav vitlök och rosmarin. Bryn dem i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och rosmarin
Smakaavmed salt och peppar. Med timjan och vitlök blir det en ljuvlig smak till såsen också. Här har jag blandat kyckling med potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök och rosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlök och rosmarin från husets täppa
Smakaav vinägretten med salt och peppar. Bönorna trivs mycket bra tillsammans medavokado, tomat, rödlök och basilika i en enkel citron- och vitlöksvinägrett
Men denna gång tänkte jag att jag skulle ha basilikasmaken i själva chicken nuggetsen direkt, så jag blandade kycklingen med pesto först, innan paneringen, och det blev ju såååå gott
Här hade vi grillade kycklingspett penslade med soja, grillad haloumi, kall sås av grekisk yougurt och sweet chili samt grillspett av diverse grönsaker
Smakaavmed salt och peppar. Häll av bönorna i ett durkslag och spola dem kalla och låt rinna av. Skala lök och vitlök, skiva löken fint och riv vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.