Rökiga biffar
perosm
perosm

Rökiga biffar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • För 4 personer, 30 minuter
  • 600 g nötfärs
  • 1 stort ägg
  • 1 msk konc. kalvfond
  • 1/2 tsk rökt salt eller liquid smoke
  • 1 finhackad chili
  • smör och rapsolja
  •  
  • Att äta till
  • 3 dl kallt, kokt ris
  • 1 burk kidneybönor, ca 400 g
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 2 –3 stjälkar blekselleri
  • 1 chili
  • blandade blad

Beskrivning

    1. Blanda köttfärs med ägg, fond, rökt salt alternativt liquid smoke och finhackad chili. Använder du inte rökt salt måste du ersätta det med vanligt salt.
    2. Skala och hacka gul lök tillsammans med paprika och blekselleri. Finhacka chilin. Hetta upp en stekpanna. Stek riset i olja någon minut. Tillsätt lök ochövriga grönsaker inklusive avspolade kidneybönor. Låt steka samman 2–3 minuter. Ta upp och håll risblandningen varm under folie.
    3. Torka ur pannan och stek biffarna cirka 3 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. Lägg riset sombädd med biffar och grönt ovanpå.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.