Petit choux
Helena Toftling
Helena Toftling

Petit choux

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smeten
  • 2 dl vatten
  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg

Beskrivning

    1. Ställ ugnen på 200 grader.

    2. koka upp vattnet + smöret i en kastrull. Smöret kan smältas helt.

    3. Vispa kraftigt med elvisp och blanda i mjölet. När det är ordentligt blandat knäck i ett ägg i taget fortfarande under kraftig vispning. När det är kletigt och jämnt blandat klickar du smeten i en spritspåse och spritsar ut va 12-15 bröd.

    4. Grädda i mitten på ugnen i ca 20-25 minuter tills de fått färg och blivit lätta och luftiga. Låt svalna medan du vispar grädden.

    5. Skär av locket och fyll med grädde (vaniljcreme är också gott) och sedan lite syrliga bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.