Petit Choux är lätta att variera ochdet är gott att förutom vispgrädde fylla med tex lemoncurd, vaniljkräm, sylt, färska bär, chokladkräm, fromage, glass osv
Den store (Hernan) ville ha en mjuk kaka medDulcedeLeche utblandat i smeten, medanden lille (Marco) ville ha en DulcedeLeche tårta med, hans andra favorit, choklad
Mina fluffiga PetitChouxer som jag bakat blev så goda medmandelfyllningoch lättvispad grädde. Skär ett lock och helst med en sågtandad kniv då petitchouxerna är lite sköra
Rör i äggen, ett i taget, under kraftigt omrörning, använd elvisp. Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter
Visp ihop smör, socker och vaniljpulver i en bunke med en elvisp eller bakmaskin. Jag älskar Dulcedelecheoch småkakor är så gott trots trots det missar jag ofta de små godingarna
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petit chouxen meddemoch äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Baka petit choux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.