Perfekt saffranspannacotta
asa.frodin
asa.frodin

Perfekt saffranspannacotta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 gram saffran
  • 40 gram strösocker
  • 1 tsk vanlijsocker
  • 1 nypa(or) salt, (en knivsudd)
  • 1,5 tsk gelatinpulver, (blandas med 1,5 msk vatten och får svälla en stund)

Beskrivning

    1. Lägg i alla ingredienser utom gelatinet i en liten kastrull. Sjud upp långsamt på svag värme tills första bubblan syns. Vispa ej! Rör försiktigt för att slippa få in bubblor i pannacottan.

    2. Lägg den svällda klumpen med gelatin i en skål. Häll över den varma gräddblandningen och rör långsamt tills klumpen smält in i smeten. Ställ att svalna ca 1 timme med plast eller lock över (för att förhindra skinn).

    3. Rör om försiktigt och häll upp i 6 små portionsskålar. Ställ kallt i minst 4 timmar. Ta gärna fram pannacottan i rumstemperatur ca 30 min innan servering. Den är godare om den inte är kylskåpskall. Njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.