1,5 tsk
gelatinpulver, (blandas med 1,5 msk vatten och får svälla en stund)
Beskrivning
1. Lägg i alla ingredienser utom gelatinet i en liten kastrull. Sjud upp långsamt på svag värme tills första bubblan syns. Vispa ej! Rör försiktigt för att slippa få in bubblor i pannacottan.
2. Lägg den svällda klumpen med gelatin i en skål. Häll över den varma gräddblandningen och rör långsamt tills klumpen smält in i smeten. Ställ att svalna ca 1 timme med plast eller lock över (för att förhindra skinn).
3. Rör om försiktigt och häll upp i 6 små portionsskålar. Ställ kallt i minst 4 timmar. Ta gärna fram pannacottan i rumstemperatur ca 30 min innan servering. Den är godare om den inte är kylskåpskall. Njut!
Perfekt för student- och examensfester där förberedelse är a och o. När vi var hemma hos mor och firade henne på mors dag bjöd hon på den här goda fläskfilérätten
Vet inte hur ni känner, men jag anser att vardagsmat inte alltid är så skojigt att trixa med. Ni vet de gånger man inte planerat något, inte tagit upp något ur frysen och är vrålhungrig när man kommer hem kl fem
Det kan ju tyckas konstigt att lägga ut ett recept på det, men för att brysselkål ska vara riktigt goda så ska de ju vara perfekta, vilket inte är helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.