För en perfektkladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna
Det är precis som det låter en seg, kladdig kaka med en frisk smak av citron. Tre eftermiddagar i rad har han hängt i bärselen på min mage medan jag försökt åstadkomma godsaker
Ha i alla ingredienserna till kladdkakan i en bunke, inklusive smöret. 1Servering kolasås grädde, vispad hallonSätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform som är ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är kladdig. Låt kladdkakan svalna och stelna i kyl i minst 4 timmar, helst över natten innan du serverar den med vispgrädde, kolasås och hallon
Skeda försiktigt upp fyllningen på kladdkakan (häller du på allt på en gång så kommer du inte få tydliga lager då mitten av kladdkakan fortfarande är väldigt lös vid det här laget)
Helgen som gick bjöd ju på strålande sol och riktig vårvärme. Det här är mitt bästa recept som är så lätt att röra ihop och fylla med ett paket frysta blåbär
Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen. 1Kladdkaka150 g smör 100 g mörk choklad 2 msk jordnötssmör 2 ägg 2 dl strösocker 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2,5 dl vetemjöl. Värm i mikron i ca 20 sekunder på full effekt Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.