2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ,ca 5 min Koka upp grädden, ta grytan från plattan. Lägg i hackad vit choklad, rör tills den smält i grädden.
4-6
port
5 dl
grädde
150 g
vit choklad
1 tsk
vaniljpulver
1 påse
saffran
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ,ca 5 min Koka upp grädden, ta grytan från plattan. Lägg i hackad vit choklad, rör tills den smält i grädden.
Godmorgon. Första advent är ju avklarat så nu finns det väl ändå ingen anledning att hålla igen på julen, varken när det kommer till pynt, sötsaker eller mysiga glöggkvällar
Saffranscheesecake. Cheesecake med smak av saffran på pepparkaksbotten♥. Du behöver250 g pepparkakor100 g smält smör5 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk florsocker1 g saffranGör såhärSmula sönder pepparkakorna och blanda med smöret
För att få ut extra smak ur saffranet kan man mortla det med lite strösocker, ca en tesked. Detta är inte nödvändigt och kan hoppas över om man inte har tid eller inte har en mortel
Pannacotta är en klassisk italiensk efterrätt som blivit mycket populär i Sverige. Namnet betyder helt enkelt kokt grädde, eftersom tjock grädde som kokas blir ännu tjockare
Saffranspannacotta med björnbärsspegel. 4 port. 5 dl grädde. ½ dl socker. 1 pkt saffran. 2 st gelatinblad. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och saffran. Låt sjuda i ca 5 minuter. Ta bort saffranskoket från plattan och rör ner gelatinbladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.