asa.frodin
asa.frodin
asa.frodin
Jag äter en personlig paleokost av hälsoskäl. Den är bredare än vanlig paleo och anpassad efter vad som fungerar för mig. Välkommen att ta del av mina recept!

Desserter

  • 11 Recept

Apelsin- och kardemummaglass

Häll mjölk, grädde, apelsinjuice och kardemummakärnor i en kastrull och värm till max 80 grader. Blanda socker, salt, majsstärkelse och xantangummi i en bunke bredvid
Glass med brynt smör

Glass med brynt smör

Bryn smöret, sila och låt svalna lite. Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm tills det precis kokat upp
Kanelglass

Kanelglass

Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm till max 80 grader. Blanda kanel, socker, salt, majsstärkelse och xantangummi i en bunke bredvid

Vaniljsås

Blanda socker, grädde och mjölk i en kastrull. Värm långsamt upp under omrörning. Vispa äggulor, majsstärkelse och vaniljsocker separat
Cheesecake i glas - 4 port

Cheesecake i glas - 4 port

Börja med att koka hallon, florsocker och vatten, så att hallonsåsen hinner svalna. Har du bråttom, ställer du kastrullen i ett vattenbad med kallt vatten, så går det fortare

Crème brûlée

Sätt ugnen på 150°C. Koka upp vaniljsocker, grädde och mjölk i en kastrull. Ta från värmen och låt dra i 15 minuter
Perfekt saffranspannacotta

Perfekt saffranspannacotta

1. Lägg i alla ingredienser utom gelatinet i en liten kastrull. Sjud upp långsamt på svag värme tills första bubblan syns
Björnbärsglass

Björnbärsglass

Björnbär. Koka upp 400 g björnbär (helst frysta, men färska går också bra). Sila av kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen, koka upp och reducera ned till hälften
Ugnsbakade plommon med hasselnötsglaze

Ugnsbakade plommon med hasselnötsglaze

Ugnsbakade plommon med hasselnötsglaze. 6 September 2016 /. 22. 34 /. Recept. /. Permalink /. 0. Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon
Nutella med låg sockerhalt

Nutella med låg sockerhalt

Mixa hasselnötterna i en mixer tills de oljar av sig och blir till nötsmör. Tillsätt salt. Smält chokladen i vattenbad och lägg i kokosoljan så den också smälter
Repost: Coconut and dark chocolate pots de crème

Repost: Coconut and dark chocolate pots de crème

A little over a year has passed since I started writing this blog in English. For those of you who don’t know it was previously written in Swedish, and I have to say for me it’s been such an inspiring journey since the switch