Pasta med laxsås och räkor
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Pasta med laxsås och räkor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pasta t ex pappardelle 300 g
  • Skinn- och benfri lax 300 g
  • Skalade räkor 200 g
  • Kelda® mellangrädde 2½ dl
  • Torrt vitt vin 1 dl
  • Skaldjursfond 2 msk
  • Cayennepeppar ½ krm
  • Majsstärkelse 1½ msk
  • Gremolata
  • rivet skal av 1 Citron
  • Hackad färsk persilja 1 dl
  • Finhackade vitlöksklyftor 2

Beskrivning

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    Blanda ihop gremolatan. Skär laxen i bitar.
    Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp.
    Tillsätt laxen och låt koka 2-3 min. Rör ner räkorna, häll såsen över den nykokta pastan och strö över gremolata.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.