Pasta med räkor och sparris
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pastasås med räkor med sparris 2 port + matlåda
  • 1 kilo räkor med skal (eller 400 skalade räkor)
  • 1 knippe grön färsk sparris
  • 2 dl grädde (vi använder havregrädde)
  • 2 äggulor 1 dl västerbottensost
  • 1 vitlöksklyfta, fint riven
  • 1 citron, saft och fint rivet skal
  • salt och svartpeppar
  • hackad persilja
  • Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen och dela sedan i lagom munsbitar.
  • Koka sparrisen tills den är genomkokt men ändå spänstig.
  • Häll av vattnet och spola med kallt vatten.
  • Rör samman grädde, äggulor, ost, vitlök, citronsaft och skal.
  • Koka pastan färdig, häll av vattnet och slå tillbaka pastan i grytan.
  • Häll gräddröran över pastan tillsammans med räkor och sparris, blanda om ordentligt och låt bli varmt på låg värme.
  • Strö i persiljan och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.