Pasta med räkor, fänkål, citron, vitt vin och dill
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gr tagliatelle (torkad)
  • 11 finthackad knipplök
  • 11 finhackad vitlöksklyfta
  • 11 litet fänkålsstånd i tunna skivor
  • 11 dl vitt vin
  • 11 msk koncentrerad hummerfond
  • 13 dl vispgrädde
  • 165 gr babybladspenat
  • 11 knippe dill, hackad
  • 11 citron, rivet zest
  • 1 Smör till stekning
  • 1 Salt och nymalen peppar
  • 1300 g färska skalade räkor
  • 11 citron i klyftor
  • 1 Några dillvippor eller fänkålsdillBörja med att sätta på rikligt med saltat vatten till pastan. Koka pastan 1-2 minuter mindre än anvisningstid för al dente. Under tiden, stek lök, vitlök och fänkål i smör utan att de tar färg. Häll på vinet och låt koka in i grönsakerna. Häll på hummerfond och grädde och låt koka i 5 minuter och tjockna.
  • 1 Vänd ner bladspenat och låt få ett uppkok. Tillsätt därefter citronzest och dill.Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Ta bort pannan från plattan och blanda till sist räkorna försiktigt. Smaka av med salt och peppar och servera genast med citronklyftor och dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.