Sätt ugnen på 220 grader. Koka pastan halvklar i kastrull (halva koktiden på förpackningen). Häll av vattnet och blanda pastan med röd pesto. Lägg pastan i botten på en ugnsfast form (klicka här). Hacka ruccolan och strö det över pastan. Halvera kycklingfiléerna och stek dem hastigt i olja så de tar färg. Lägg kycklingen i formen över ruccolan. Blanda ihop hackad rödlök, finhackade soltorkade tomater, matlagningsgrädde, vatten, oregano och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och grädda formen i ugnen på 220 grader i 20 minuter. Valfritt att toppa med mer soltorkade tomater och oliver. Jag toppade med mer soltorkade tomater och oliver. Njut nu!
Skiva champinjoner och fördela över peston, dela cocktailtomaterna och fördela i formen. Jag fick en väldans respons på Instagram när jag delade en bild med dagens Italienskakycklinggratäng
Häll på vatten, grönsaksbuljongtärning, krossade tomater och sambal oelek. Skär korven i skivor och stek dem tillsammans med kycklingen så även den får härlig yta
rör runt dressingen tillsammans med romansallad och valfria grönsaker. Jag helstekte kycklingfilé i ugnen med kryddor efter smak (200 grader i 25 minuter) och toppade med lite knaperstekt bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.