Pannkaksrulle med räkor och pepparrot
catrineyngbro
catrineyngbro

Pannkaksrulle med räkor och pepparrot

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Pannkaka
  • – 125 g smör
  • – 2½ dl vetemjöl
  • – 3 dl mjölk
  • – 1 krm salt
  • – 4 ägg
  • Räkfyllning
  • – 2 msk smör
  • – ¾ dl vetemjöl
  • – 2½ dl mjölk
  • – 1½ dl vispgrädde
  • – ¾ dl smakrik riven ost, 31%
  • – 250 g skalade räkor
  • – 2 msk dill, hackad
  • – 1 msk riven pepparrot
  • – salt, peppar
  • Garnering
  • – 1 dl riven ost, 31%
  • – sallad
  • – 100 g skalade räkor
  • – dill
  • – citronskivor

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°.
    2. Pannkaka: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, mjölk och salt. Värm under omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter. Ta av från plattan och vispa i ett ägg åt gången. Använd elvisp.
    3. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Lossa pannkakan men låt den ligga kvar och svalna på bakplåtspapperet.
    4. Räkfyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet. Späd med mjölk och grädde, lite i taget. Låt koka upp under omrörning och sedan småkoka i ca 5 min, rör om då och då. Tag kastrullen från värmen. Rör i ost, räkor, dill och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
    5. Bred ut räkfyllningen på pannkakan. Rulla samman till en rulle från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
    6. Garnering: Strö över riven ost och gratinera i ca 10 min. Garnera med sallad, räkor, dill och citron.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.