Sätt ugnen på 200°.
2. Pannkaka: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, mjölk och salt. Värm under omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter. Ta av från plattan och vispa i ett ägg åt gången. Använd elvisp.
3. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Lossa pannkakan men låt den ligga kvar och svalna på bakplåtspapperet.
4. Räkfyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet. Späd med mjölk och grädde, lite i taget. Låt koka upp under omrörning och sedan småkoka i ca 5 min, rör om då och då. Tag kastrullen från värmen. Rör i ost, räkor, dill och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
5. Bred ut räkfyllningen på pannkakan. Rulla samman till en rulle från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
6. Garnering: Strö över riven ost och gratinera i ca 10 min. Garnera med sallad, räkor, dill och citron.
Mölstads vintips till Färska räkor i citronmarinad medpepparrotoch löksallad. Räkorna ”dresseras”, det vill säga blandas med marinaden, innan de läggs upp för servering
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.