Nötkakor med mandelmassa – glutenfria
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Nötkakor med mandelmassa – glutenfria

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 stycken
  • – 200 g hasselnötkärnor
  • – 100 g mandelmassa
  • – 1 dl florsocker
  • – 1 dl äggvita, från ca 3 st ägg
  • Garnering
  • – hasselnötkärnor, valnötskärnor och mandel
  • – 75 g mörk choklad

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Mal nötkärnorna.
    3. Riv mandelmassan och blanda ner florsockret. Tillsätt äggvitan lite i taget, och rör smeten slät mellan varje tillsats.
    4. Blanda ner de malda nötkärnorna och rör samman till en slät massa.
    5. Spritsa eller klicka upp massan på bakpappersklädd plåt och tryck lätt ner en nöt eller mandel i varje kaka.
    6. Grädda topparna i mitten av ugnen i ca 6 minuter, eller tills de börjar få lätt gyllenbrun färg.
    7. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar. Smält den över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn på låg effekt.
    8. Lossa de kalla kakorna från bakpapperet och doppa bottnen i den smälta chokladen. Dra av överflödig choklad mot kanten och ställ dem på smörpapper att stelna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.