Riv mandelmassan fint, och blanda med de lätt uppvispade äggvitorna till en jämn smet. I den här kakan har jag försökt att förena mina två världar, den svenska och den afrikanska, med äpplen och mango
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Avsluta med att ta upp degen på mjölat bakbord och knåda till en slät deg. Naturligt glutenfria mjölsorter suger åt sig mer vätska – därför är det klokt att börja med den lägre mängden mjöl
Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ned i äggpöset med luftiga tag. Jag har sedan dess hunnit göra kakan ytterligare en gång, då med kokosflingor i stället för vit choklad eftersom jag hade slut på den
Perfekt till festfika med glass eller grädde ochmed en drös jordgubbar eller andra färska bär till. Det blev alltså en mjuk äggulekaka med fräsch smaksättning av citroncurd
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Liknande recept finns tydligen även i Marocko, medelhavsområdetoch mellanöstern. Kakan är toppengod att äta som dessert med vispad grädde eller kokosgrädde
Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Testade och gjorde mjölkfria drömmar som blev en riktig hit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.