Mina goda bullar
emeger
emeger

Mina goda bullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 2 röster

Ingredienser

  • 1 ägg till deg 2 ägg till pensling
  • 150 g smör
  • 5 dl röd mjölk
  • 8-9 dl mjöl ( spar lite till utbaket)
  • 1 pkt jäst
  • 1 msk kardemumma
  • 1 tsk
  • 1 dl socker
  • Pärlsocker, smör, kanel till fyllning

Beskrivning

    Lägg jäst, socker, ägg, kardemumma i en stor bunke.

    Smält smöret & Värm mjölken i kastrull till ca 40grader.
    Häll över mjölken & smöret i bunken och rör sakta så jästen smälter.
    Häll i mjölet samtidigt som du rör tills de blir en jämn smet.
    Låt degen jäsa under ren bakduk 30 min.
    Ta ur degen ur bunken & knåda.
    Lägg i smör, socker o kanel och rulla ihop till kanelbulle rosor. Lägg i dom i bullformar på plåtar.
    Pensla på ägg & häll över pärlsocker. Låt jäsa igen i 30 min.

    Grädda ca 12 min i ugnen på 200grader.

    Nu är de bara att mumsa!

Kommentarer

  • Andereas Friis

     - 

    Dom smakade gott också kan jag intyga! ❤

  • Mats Wallberg

     - 

    De ser sådär sjukt fluff-smör-saftiga ut som jag älskar och som man bl.a kan hitta ute på fiket på Bullandö Glassfabrik (Värmdö). De längst bak saknar pärlsocker - tog det slut eller är det någon fancy med dem?

Logga in eller Registrera för att kommentera.