11 liten
kopp expresso (alternativ 1/3 kopp riktigt starkt kaffe
12 1/4 dl
vetemjöl
11/2 dl
kokosflingor
1 smör
till formen
1 kokosflingor
till formen
1125 g
smör
12 1/2 dl
vispgrädde
11 dl
ljus sirap
12 1/2 dl
strösocker
1300 g
kokosflingorSå här gör du Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en springform med löstagbar kant. Smöra formen och fördela kokosflingor så det täcker botten och kanterna. Smält smör och häll det i en bunke. Blanda i socker och rör om väl. Tillsätt ägg, vetemjöl, vaniljpulvret, salt, kakao och blanda till en smet. Häll därefter på espresso/kaffe, kokosflingor och rör om. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är lagom kladdig. (Ta en sticka och se efter, den ska vara lite kladdig mitt i). Tag ur och låt vila. Medan kakan vilar kan vi börja med Toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och häll på samtliga ingredienser. Rör hela tiden om så att det inte bränner vid. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. Bred över glasyren över kakan och grädda i nedre delen av ugnen så att toscan får en fin gyllenbrun färg. Tag ur och låt vila. ÄT och NJUT! Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 3
Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. 1Häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt in formen i mitten av ugnen i 15–20 minuter. 1Garnera kakan med grovt hackad Bounty och riven kokos
Se alla mina recept medkladdkaka här >. Allra godast tycker jag kladdkaka är om man har brödat formen med kokos och sen äter den ljummen med glass eller grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.