Min godaste kladdkaka med kokostosca
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 13 st stora ägg
  • 14 1/2 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 13 krm salt
  • 11 1/4 dl kakao
  • 11 liten kopp expresso (alternativ 1/3 kopp riktigt starkt kaffe
  • 12 1/4 dl vetemjöl
  • 11/2 dl kokosflingor
  • 1 smör till formen
  • 1 kokosflingor till formen
  • 1125 g smör
  • 12 1/2 dl vispgrädde
  • 11 dl ljus sirap
  • 12 1/2 dl strösocker
  • 1300 g kokosflingorSå här gör du Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en springform med löstagbar kant. Smöra formen och fördela kokosflingor så det täcker botten och kanterna. Smält smör och häll det i en bunke. Blanda i socker och rör om väl. Tillsätt ägg, vetemjöl, vaniljpulvret, salt, kakao och blanda till en smet. Häll därefter på espresso/kaffe, kokosflingor och rör om. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är lagom kladdig. (Ta en sticka och se efter, den ska vara lite kladdig mitt i). Tag ur och låt vila. Medan kakan vilar kan vi börja med Toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och häll på samtliga ingredienser. Rör hela tiden om så att det inte bränner vid. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. Bred över glasyren över kakan och grädda i nedre delen av ugnen så att toscan får en fin gyllenbrun färg. Tag ur och låt vila. ÄT och NJUT! Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 3

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.