Löjromspizza på blomkålsbotten
emeger
emeger

Löjromspizza på blomkålsbotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.8 4 röster

Ingredienser

  • Till blomkålspizza botten
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 paket riven mager ost
  • 3 ägg
  • Till toppingen
  • 1-2 burkar löjrom
  • 1 dl gräddfil
  • Dill
  • 1 fin hackad lök
  • Halv citron
  • 1 påse riven Västerbotten ost
  • 1/2 påse riven pizzaost ( eller annan ost som bubblar bra i ugn)

Beskrivning

    Gör så här!

    Mixa blomkålen och häll över i en bunke.
    blanda i mandelmjöl, ägg & osten. Bred smeten på smörpapper till önskad storlek. Sprid ut Västerbotten & pizzaosten. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 10 min tills botten är lite brun & krispig.

    När den är färdiggräddad dekorera med löjrom, gräddfil , rödlöken och toppa med dillen. Lägg citronskivor på sidan av.

    Volia! världens godaste pizza som passar till exempel till förrätt, appetizer eller huvudrätt.

    Servera gärna med ett glas champagne.

Kommentarer

  • Andereas Friis

     - 

    Blev bjuden på denna i fredags och jag måste säga att den var sjukt god! Kommer bli många fler gånger! ❤️

Logga in eller Registrera för att kommentera.