Heikki

Heikki

Burgarens bästa vän

Burgarens bästa vän

Min svåger & svägerska är hejare på det där med grillning. Alltid supergott och jättemycket mat. A gör den godaste coleslaw jag smakat på och givetvis har jag sett till att komma över receptet
Magiska hemgjorda Hamburgare

Magiska hemgjorda Hamburgare

Egengjorda burgare är så magiskt gott och enkelt. Här serverad med en egen cheddarostdipp/dressing som är så mycket godare och nyttigare än det struntet man köper på burk som innehåller endast 4% ost
Karelska piroger - nybörjartur?

Karelska piroger - nybörjartur?

Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelska piroger. För en tid sedan surfade jag fram några recept
Karelska piroger

Karelska piroger

Förra sommaren var jag på en Internationell Celiakimässa i Tampere, Finland. De hade mycket goda saker men inget direkt nytt
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

1 kg högrev. 13 st gula lökar. 13 st Morötter, stora
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Ingredienser1 kg högrev eller fransyska4 msk smör2 gula lökar10 kryddpepparkorn5 lagerblad5 morötterca 6 dl vattensalt & vitpepparnågra droppar soya5 msk vetemjöl + ca 1 ½ dl vatten
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

Gör såhär. Skär köttet i bitar. Hetta upp smör och bryn köttet tills den får färg. Tillsätt 2 msk mjöl, rör om och häll sedan på hett vatten
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Kalopps är en gammal klassiker som står sig än i dag. Passar helt utmärkt när det är kallt ute. Gör dubbel sats så har du för fler kalla dagar
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Efter lite jagande av ingredienser (ekologisk kryddpeppar) så kunde jag äntligen göra lite skånsk kalops igår, som jag har längtat
Hemlagad pyttipanna

Hemlagad pyttipanna

Skala och tärna potatisen, koka upp i vatten, låt koka 5-6 minuter. Strimla och hacka löken i lagom stora bitar
Hemmagjord pyttipanna

Hemmagjord pyttipanna

Nu var det väl nästan på tok för länge sedan som det dök upp ett receptinlägg, och mat mår vi alla bra av
Pyttipanna

Pyttipanna

Skär potatis och kött i små tärningar. Hacka löken. Bryn köttet. Ta upp köttet. Bryn löken. Ta upp löken. Bryn potatisen
Kryddig pyttipanna

Kryddig pyttipanna

KampanjerFebruarikampanjerHolistic + bonusUrtekram nötter & bär -15%Healthwell pulver -20%Nonique -20%Allevo -15%Alpha Plus + bonusFyndhörnan
Treveckorssallad!

Treveckorssallad!

En favorit i repris som Ni kanske glömt. Så nyttig enkel och miljösmart, de Ni. Just nu är tomater o gurka så trist, ingen smak och dålig hållbarhet
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Gör så här. 1. Skär köttet i mindre bitar. Skär bort synligt fett och senor. 2. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Viltgryta med svamp och lingon

Viltgryta med svamp och lingon

Ingredienser 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt     salt och peppar     smör till stekning 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl viltbuljong 2 msk tomatpuré 4 st enbär 0
Isterband med senaps och gräslöksstuvad potatis

Isterband med senaps och gräslöksstuvad potatis

Favorit i repris nästan. Åt isterband för någon vecka sedan men i ärlighetens namn köpte vi två packet och nu börjar det bli dags att äta upp det andra om det inte skulle gå ut själv