Marängbakelser med choklad och glass
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Marängbakelser med choklad och glass

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Källa: recept.se
  • Lika goda som vackra att se på är dessa stora chokladmaränger fyllda med hemgjord glassmet och färska bär. Baka dem i muffinsformar.
  • Notera: Utöver tillagningstid ska marängerna stå i frysen ett par timmar.
  • 8 st
  • Maräng
  • – 3 äggvitor
  • – 3 dl (1½ +1½) rörsocker strö
  • – ½ krm salt
  • – 1½ msk kakao
  • Fyllning och garnering
  • – 1 äggula
  • – 2 msk strösocker
  • – 4 dl vispgrädde
  • – 1 msk vaniljsocker
  • – 150 g blåbär
  • – 150 g hallon

Beskrivning

    1. Vispa vitorna, hälften av sockret och saltet till ett hårt skum. Blanda resten av sockret med kakaon och vänd ner det i smeten.
    2. Klicka ut smeten i stora stadiga muffinsformar.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 150°, ca 45 min. De ska vara lite sega. Låt svalna.
    4. Fyllning och garnering: Vispa äggula och socker poröst. Vispa grädden och vaniljsockret. Blanda cirka hälften av vaniljgrädden med äggulesmeten. Tryck till ett hål i varje maräng. Klicka i äggule- och vaniljgräddblandning. Ställ in i frysen två timmar eller längre.
    5. Ta fram marängerna ca 5 min före servering. Fyll marängerna med den sparade vaniljgrädden och bär. Servera genast!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.