Lika goda som vackra att se på är dessa stora chokladmaränger fyllda med hemgjord glassmet och färska bär. Baka dem i muffinsformar.
Notera: Utöver tillagningstid ska marängerna stå i frysen ett par timmar.
8
st
Maräng
– 3 äggvitor
– 3 dl (1½ +1½) rörsocker strö
– ½ krm salt
– 1½ msk kakao
Fyllning och garnering
– 1 äggula
– 2 msk strösocker
– 4 dl vispgrädde
– 1 msk vaniljsocker
– 150 g blåbär
– 150 g hallon
Beskrivning
1. Vispa vitorna, hälften av sockret och saltet till ett hårt skum. Blanda resten av sockret med kakaon och vänd ner det i smeten.
2. Klicka ut smeten i stora stadiga muffinsformar.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 150°, ca 45 min. De ska vara lite sega. Låt svalna.
4. Fyllning och garnering: Vispa äggula och socker poröst. Vispa grädden och vaniljsockret. Blanda cirka hälften av vaniljgrädden med äggulesmeten. Tryck till ett hål i varje maräng. Klicka i äggule- och vaniljgräddblandning. Ställ in i frysen två timmar eller längre.
5. Ta fram marängerna ca 5 min före servering. Fyll marängerna med den sparade vaniljgrädden och bär. Servera genast!
Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Börja med att mixa 7 dadlar med två matskedar vatten, tills det blivit en pureé. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Ta fram så mycket glass du behöver och tina den lite i en större skål, vispa lite mjuk med elvisp, ringla över lite chokladsås (så mycket du tycker behövs) strö över lite grovt hackade valnötter och vispa supersnabbt
Smält nougat, chokladmed lite grädde. Servera medvaniljglass, krossade hasselnötter och hallon. Överbliven sås kan hällas på puffat ris i ställas i kylen för godis imorgon
Jag kan till ochmed gå så långt att jag påstår att man inte ska tillsätta cocktailbär till något. Frys smeten en timme och rör därefter om så eventuella chokladbitaroch malda nötter inte hamnar på botten
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Hon har använt sig av Dulce de Leche Classic i sin Glassmed krossad chokladoch dulce de leche. Vill man göra läckra strutar med glittrig kant är det bara att häll ut strössel i en skål, smälta choklad i ett vattenbad och doppa strutens kant i chokladen
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.