Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Börja med att mixa 7 dadlar med två matskedar vatten, tills det blivit en pureé. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Ta fram så mycket glass du behöver och tina den lite i en större skål, vispa lite mjuk med elvisp, ringla över lite chokladsås (så mycket du tycker behövs) strö över lite grovt hackade valnötter och vispa supersnabbt
Smält nougat, chokladmed lite grädde. Servera medvaniljglass, krossade hasselnötter och hallon. Överbliven sås kan hällas på puffat ris i ställas i kylen för godis imorgon
Sedan har jag stuckit fruktbitar, bär, minimarshmallows och maränger på en liten gaffel och doppat i chokladen, som höll sig hyfsat varm medan jag åt, trots avsaknaden av fonduegryta
Häll chokladen i en skål, gärna en choklad fondueskål med väemehållare under. Doppa jordgubbarna i den smälta vita chokladenoch därefter direkt i lakritssockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.