Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Börja med att mixa 7 dadlar med två matskedar vatten, tills det blivit en pureé. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Ta fram så mycket glass du behöver och tina den lite i en större skål, vispa lite mjuk med elvisp, ringla över lite chokladsås (så mycket du tycker behövs) strö över lite grovt hackade valnötter och vispa supersnabbt
Servera medvaniljglass, krossade hasselnötter och hallon. Smält nougat, chokladmed lite grädde. Överbliven sås kan hällas på puffat ris i ställas i kylen för godis imorgon
Jag kan till ochmed gå så långt att jag påstår att man inte ska tillsätta cocktailbär till något. Hon påstod att man också ska tillsätta cocktailbär till glassen
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Hon har använt sig av Dulce de Leche Classic i sin Glassmed krossad chokladoch dulce de leche. Värst är det visst om man äter glass, därefter går ut och får kall luft på magen, eller om det drar på magen, då kan det till ochmed köra till sig så illa att man inte kan gå till jobbet dagen efter utan måste spendera den dagen på toa… Har det hänt någon av er
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.