Dessert

Dessert

Snickersbrownies med mindre socker

Snickersbrownies med mindre socker

1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Rör ihop ingredienserna ovan (allt utom fyllning/topping). 3. Klicka ner smeten i 6 små formar
Rabarberkola

Rabarberkola

1. Koka samtliga ingredienser 15 minuter tills det tjocknat. 2. Låt svalna och häll på burkar. 3. Förvara i kyl och värm gärna vid serveringen
Snabblagad cheesecake med blåbär och hallon

Snabblagad cheesecake med blåbär och hallon

1. Blanda kaksmulor och smör, fördela i formarna och jämna till med en sked. Ställ i kyl. 2. Rör färskost, vaniljsocker och yoghurt smidigt, tillsätt lemon curd och rör om några varv med en sked, det får gärna vara kvar gula strimmor i blandningen
Susannes supersmoothie

Susannes supersmoothie

1. Mixa samtliga ingredienser i blender eller med stavmixer till slät, skummig konsistens. 2. Häll upp i glas och garnera med färsk frukt eller pudra på lite kanel
Chokladdröm (chokladmousse)

Chokladdröm (chokladmousse)

1. Koka upp grädde och vanilj, låt dra en stund och värm upp igen. 2. Häll grädden i 3–4 omgångar över chokladen och rör under tiden tills den smält
Chokladdessert

Chokladdessert

1. Varva yoghurt och chokladsås i glas. 2. Avsluta med chokladsås på toppen
Änglamat

Änglamat

1. Smula kakorna grovt. Vispa grädde, yoghurt och vanilj fluffigt. 2. Blanda ner lemon kurd slarvigt. Varva kakor, bär och kräm i glas
Banoffee i burk

Banoffee i burk

1. Mixa kakorna i matberedare, blanda med smör. Tryck ut i botten på burkarna/glasen med en liten sked, ställ i kyl
Skummande sommarfrukter

Skummande sommarfrukter

1. Gör sorbetkulor och ställ i frysen. Lägg dem på en fryst bricka med plastfolie så håller de sig bättre
Kladdkaka på grillen

Kladdkaka på grillen

1. Smält smöret, låt svalna. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 6 små, ugnsfasta formar. 2. Rör ner socker och ägg i smöret
Ljuvlig pavlovatårta med citronkräm

Ljuvlig pavlovatårta med citronkräm

1. Sätt ugnen på 120 grader. Rita en cirkel på bakpapper, cirka 25 cm i diameter. Vispa vitor tills skummet börjar stiga, häll i vinäger och hälften av strösockret
Råenkel lingondessert

Råenkel lingondessert

1. Varva lingon, yoghurt och kolasås- eller chokladsås i glas med någon julkaka, t ex saffransbiscotti
Skogsbär frozen yoghurt

Skogsbär frozen yoghurt

1. Mixa ihop bär och yoghurt, söta efter egen smak. 2. Skeda upp i glas och garnera med lite extra bär
Smoothieskål skogsbär

Smoothieskål skogsbär

Mixa samtliga ingredienser.  Häll upp i skål och toppa med din favoritfrukt, bär och något knaprigt. Tips
Gröna Gretas smoothieskål

Gröna Gretas smoothieskål

1. Mixa samtliga ingredienser. 2. Häll upp i skål och toppa med din favoritfrukt, bär och något knaprigt. färsk eller 2 dl fryst avokado, tärnad
Chiapudding med vanilj och blåbär

Chiapudding med vanilj och blåbär

1. Mortla chia, blanda med blåbärsjuice och valfri smaksättning. 2. Ställ i kyl över natten eller låt svälla i minst 30 minuter till önskad konsistens
Cheesecake swiss

Cheesecake swiss

1. Gör chiasylt. mosa ihop bär, honung, chiafrön och vanilj. Låt svälla minst 30 minuter. Det här kan du med fördel göra dagen innan
Glassig sommartårta

Glassig sommartårta

1. Ta fram glassen från frysen. Lägg bakpapper i botten på en springform ca 25 cm, kläm ihop formen och lägg i kladdkakan
Läskande lime- & myntaglass

Läskande lime- & myntaglass

1. Mortla några kvistar mynta, socker och limeskal och juice från en lime. Blanda med lemonad. 2. Skiva din andra lime, lägg vackert med mynta i glassformar
Glassbiskvi

Glassbiskvi

1. Ställ en bricka eller tallrik i frysen. Gör glasskulor och lägg dem därpå och ställ tillbaka i frysen