Sätt ugnen på 175 °C.
Smält smöret i en kastrull.
Riv mandelmassan grovt.
Blanda ägg och strösocker väl, vispa ej
Blanda vetemjöl, salt och vaniljsocker.
Vänd ner i äggblandningen tillsammans med mandelmassan.
Rör om väl, det blir en väldigt seg och tjock smet.
Häll i smöret och blanda till en krämig smet.
Spänn fast bakplåtspapper i botten på en springform.
Häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen, ca 25-30 minuter.
Den får gärna vara lite kladdig i mitten.
▢
Servera kakan som den är eller dekorera med grädde, frukt och bär, sylt, bärkompott . Pudra med flor socker.
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Lyxig kladdkaka. //Malin Lyxig kladdkaka. Mm, kakan var precis så god som den ser ut på bilden. Nougatsåsen hade jag kunnat ha med mig varje dag och trycka i mig när jag känner mig låg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.