Linsbiffar med rotfrukter och vitlöksyoghurt
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Linsbiffar med rotfrukter och vitlöksyoghurt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk jordnötssmör eller tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst persilja
  • Salt & peppar
  • UGNSROSTADE ROTFRUKTER
  • 400 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g rödbetor
  • Torkad timjan
  • Vitlöksyoghurt med dill
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk fryst dill
  • olivolja

Beskrivning

    1 Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.

    2 Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.

    3 Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.

    4 Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och yoghurten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.