1 Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.
2 Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.
3 Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.
4 Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och yoghurten.
Goda små biffar som med fördel serveras tillsammans med en vitlöksyoghurtoch ris. Här kommer ett snabbt och gott recept på morots- ochlinsbiffar som passar perfekt att starta veckan med
Ugnsrostade rotfruktermed vitlök. Det har blivit så himla mycket sötsaker och bakverk här senaste dagar så nu var det dags att bryta av med lite mat faktiskt
Hacka alla örter fint och blanda ner i smeten tillsammans med grönsakerna. Mixa linserna med hjälp av en stavmixer eller en matberedare tills de är mosade
Linsbiffarmed smak av soltorkade tomater och rostade morötter. Men när jag började äta enligt elimineringsfasen i FODMAP så fick jag sluta med detta då de flesta linser och bönor inte är tillåtna i denna fas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.