1. Blanda havregryn, kardemumma och hälften av mjölken i en kastrull
2. Koka upp och låt koka på svag värme ungefär 1 minut
3. Skär bananen i bitar, lägg ned i kastrullen och häll i resten av mjölken. Rör om och låt koka 1-2 minuter till lagom konsistens.
4. Toppa med frön, coconut flakes, bär och eventuellt lite mer mjölk
Mattias Kristiansson. 1. Majsplättar. Blanda ihop majsmjöl (ca 3,5 dl), salt och bakpulver i en bunke. Skala och finhacka den gula löken, paprikan och koriandern fint
---Recept på råkost/raw food från Mattias på rawfoodbutiken. IngredienserEn mixad mangoRikligt med olivoljaEn skvätt äppelcidervinägerEn stor vitlöksklyftaEn stor nypa torkad salviaEn nypa grovt havssaltLite grovmald pepparEtt gäng finhackade basilikabladSom avslutning en knapp tesked nyslungad rå honung från bondens marknadGör så härBlanda allt i en skål
Mattias Kristiansson. 1. Majsplättar. Blanda ihop majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Skala och finhacka den gula löken, paprikan och koriandern fint
Mattias Kristiansson. 1. Beandillas. Häll av spadet från de vita bönorna och skölj noga. Låt dem rinna av i en sil och häll sedan ner dem i en matberedare
För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
/Mattias 1 kg räkor. Nu i helgen bjöd vi hem kära vänner på lite smårätter och vin. Vi gjorde flera rätter som kommer i senare inlägg, men en av mina favoriter var heta tigerräkor som vi hittade ett recept på från Nigella Lawson
Mattias julgodistradition är snickers, då får man till och med honom att ta på sig förklädet och göra sötsaker (matlagningen delar vi ganska mycket på nu, men baka brukar jag få göra själv ) Det finns många varianter på detta recept, men så här brukar vi göra
Maibritt (ni minns kanske gårdsbutiken Agnehill vi gärna besöker) och Mattias kommer hit för att äta middag och med sig har dom efterrätt, inte dumt alls med sådana matgäster om ni frågar oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.