mattias.c.johnsson

Favourites

Currytorsk, gratäng

1. Bryn lök i smör och olja under omrörning till fin färg. Tillsätt svamp och curry och stek med några minuter till

Saffranstorsk, soppa

1. Skiva lök, hacka vitlök, strimla morot och skär potatisen i grova tärningar. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök, vitlök, saffran och stjärnanis på låg värme tills löken blivit mjuk

Sesammorötter, soppa

Skala och skär morötterna i skivor. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg. Häll vattnet i en kastrull och lägg ner alla ingredienser i kastrullen (spara gärna lite korianderblad till topping)

Blomkålscurry, potpurri

1. Stek blomkål, morötter, vitlök och hälften av chilin i smör och curry tills att blomkålen fått färg

Chili con aubergine

1. Riv auberginen grovt och strö över salt. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter

Vitlökskyckling, potpurri

1. Sätt ugnen på 175˚. Skär potatisen i små bitar och löken i stora klyftor. Skär broccolin i stora buketter
Flygande Greta

Flygande Greta

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Koka riset. 3. Fördela Oumph i en ugnssäker form. 4. Blanda Fraichen med chilisåsen
ChèvrePizza

ChèvrePizza

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min
Pastagratäng med kyckling

Pastagratäng med kyckling

1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken
Butternutcarbonara med halloumi

Butternutcarbonara med halloumi

1. Skär av skalet på pumpan och dela den i mindre bitar. Koka upp pumpabitarna i en kastrull med grönsaksbuljongen
Svamprisotto

Svamprisotto

1. Ansa och skär svampen i tjocka skivor. Koka upp vattnet och tillsätt fond. 2. Stek svamp och lök i olja tills löken är mjuk och all vätska är borta
Ugnslax med fransk potatissallad 🇫🇷

Ugnslax med fransk potatissallad 🇫🇷

1. Koka (skalad) potatis och skär sedan upp i 1/2-cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lök, persilja, kapris, salt och svartpeppar i en skål
Färslimpa

Färslimpa

Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med lök och vitlök. Mortla ihop de torra kryddorna och tillsätt dem. Fyll en oljad brödform, ca 24 x10 cm, med färssmeten
Sötpotatissallad med varmrökt lax

Sötpotatissallad med varmrökt lax

800 g sötpotatis. 2 tsk fänkålsfrön. 125 g frysta gröna sojabönor, tinade. 70 g babyspenat. 3 salladslökar, tunt skivade
Saffranssallad med halloumi

Saffranssallad med halloumi

1. Fräs lök, vitlök och saffran i olja en kastrull. Tillsätt matvete och rör om tills allt har en jämn gul färg
Lasagne

Lasagne

1. Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Häll i färsen och fräs i några minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, krossade tomater och buljong
Rödbetsburgare

Rödbetsburgare

1. Riv halloumin, skala och riv rödbetor och vitlök. Ett bra sätt är att finriva två av rödbetorna och grovriva en för att få en skön konsistensbrytning
Tacogratäng

Tacogratäng

1. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och stek lök, vitlök, paprika och tacokrydda ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser och vegofärs
Linsgryta

Linsgryta

1. Hacka purjolök, riv rotselleri och äpple grovt. 2. Stek allt i olja och curry tills det mjuknat något. 3. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka tills att linserna mjuknat, ca 20 minuter