mattias.c.johnsson

Favourites

Meatballs wo. meat

1. Blanda grädde, mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minuter. 2. Koka potatis. 3. Blanda färs, ägg, lök, salt, peppar, spiskummin, enbär med ströblandningen

Fennelchar

1. Sätt ugnen på 175°. Skär bort fiskhuvudet och lägg i en kastrull med dillstjälkar, lök, fänkål, lagerblad, pepparkorn och salt

Cod burger

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krama ur överflödig vätska ur fisken. Mixa hastigt fisken till en färs i en matberedare monterad med knivblad

Mushroom frittata

1. Koka potatis. 2. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna, gärna en som tål ugnsvärme så slipper du byta kärl senare, och fräs lök, vitlök, champinjoner, broccoli och potatis några minuter

Fresh spring rolls

1. Choppa upp de ingredienser du vill ha i rullarna. 2. Blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen. 3. Värm upp vatten i en stekpanna till 60 grader och doppa ett rispapper i taget så att det blir mjukt

Currycod

1. Bryn lök i smör och olja under omrörning till fin färg. Tillsätt svamp och curry och stek med några minuter till

Saffroncod

1. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök, vitlök, saffran och stjärnanis på låg värme tills löken blivit mjuk

Carrot soup

Skala och skär morötterna i skivor. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg. Häll vattnet i en kastrull och lägg ner alla ingredienser i kastrullen (spara gärna lite korianderblad till topping)

Colorful cauliflower

1. Stek blomkål, morötter, vitlök och chili i olja tills att grönsakerna blivit lätt sotade. Salta och peppra

Chili con aubergine

1. Hätta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök och chilipepparn mjuk innan du lägger i auberginen. Strö över salt och låt steka några minuter

Chicken vegetables

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp potatis, rödlök och broccoli och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna på en plåt

Flygande Greta

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Koka riset. 3. Fördela Oumph i en ugnssäker form. 4. Blanda Fraichen med chilisåsen

Pizza pizza

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min

Panerad Tofu med potatismos

1. Skär tofun i breda stavar. Lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd runt och låt marinera i minst 30 minuter

Brined cod w. fennel

Tina torskryggen om fryst används. Rimmad torsk. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig

Cheesy pasta gratin

1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken

Butternutcarbonara med halloumi

1. Skär av skalet på pumpan och dela den i mindre bitar. Koka upp pumpabitarna i en kastrull med grönsaksbuljongen

Svamprisotto

1. Ansa och skär svampen i tjocka skivor. Koka upp vattnet och tillsätt fond. 2. Stek svamp och lök i olja tills löken är mjuk och all vätska är borta

Ugnslax med fransk potatissallad ??

1. Koka (skalad) potatis och skär sedan upp i 1/2-cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lök, persilja, kapris, salt och svartpeppar i en skål

Färslimpa

Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med lök och vitlök. Mortla ihop de torra kryddorna och tillsätt dem. Fyll en oljad brödform, ca 24 x10 cm, med färssmeten

Sweet salmon salad

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg sötpotatisen på en plåt, strö över fänkålsfrön och ringla över lite olja. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min

Saffranssallad med halloumi

1. Fräs lök, vitlök och saffran i olja en kastrull. Tillsätt matvete och rör om tills allt har en jämn gul färg