mattias.c.johnsson
Favourites

Favourites

Färslimpa

Färslimpa

Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med lök och vitlök. Mortla ihop de torra kryddorna och tillsätt dem. Fyll en oljad brödform, ca 24 x10 cm, med färssmeten
Sötpotatissallad med varmrökt lax

Sötpotatissallad med varmrökt lax

800 g sötpotatis. 2 tsk fänkålsfrön. 125 g frysta gröna sojabönor, tinade. 70 g babyspenat. 3 salladslökar, tunt skivade
Saffranssallad med halloumi

Saffranssallad med halloumi

1. Fräs lök, vitlök och saffran i olja en kastrull. Tillsätt matvete och rör om tills allt har en jämn gul färg
Lasagne

Lasagne

1. Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Häll i färsen och fräs i några minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, krossade tomater och buljong
Rödbetsburgare

Rödbetsburgare

1. Riv halloumin, skala och riv rödbetor och vitlök. Ett bra sätt är att finriva två av rödbetorna och grovriva en för att få en skön konsistensbrytning
Tacogratäng

Tacogratäng

1. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och stek lök, vitlök, paprika och tacokrydda ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser och vegofärs
Linsgryta

Linsgryta

1. Hacka purjolök, riv rotselleri och äpple grovt. 2. Stek allt i olja och curry tills det mjuknat något. 3. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka tills att linserna mjuknat, ca 20 minuter
Zucchini- och svamppasta

Zucchini- och svamppasta

1 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa solrosfröna med hälften av havredrycken till en slät massa
Knäckepizza

Knäckepizza

1. Sätt ugnen på 225 grader. Stek zucchini el. aubergine och champinjoner. Salta och peppra. 2. Bred på ett tunt lager chilisås på ett knäckebröd och lägg på riven ost
Bönburgare

Bönburgare

1. Mosa bönorna med händerna till en massa. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt. 2. Forma till ~8 burgare med blöta händer
Saffransgryta med räkor och zucchini

Saffransgryta med räkor och zucchini

1. Koka potatisen. 2. Ansa och skär zucchinin i små tärningar. Ansa och skiva salladslöken. 3. Fräs grönsakerna i matfettet i en gryta
Grön ärtsoppa med krutonger

Grön ärtsoppa med krutonger

1. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken och vitlöken. 2. Tillsatt ärtor, vatten, salt och buljongen
Rice bowl med BBQ-tofu

Rice bowl med BBQ-tofu

1. Torka tofun i papper ca 30 minuter, gärna med en tyngd uppå, så att tofun suger upp mer av såsen. 2. Koka riset under tiden
Sötpotatissoppa

Sötpotatissoppa

1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjukar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den
Krämig vegogryta med dijonsenap

Krämig vegogryta med dijonsenap

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i 0,5 cm skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ca 30 minuter, salta och ringa över olja ca 10 minuter innan det är klart
Kålpudding

Kålpudding

1. Skär kålen i små bitar. Koka den i lätt saltat vatten cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av och blanda den sedan med sirap och soja
Ugnsbakad lax med saffranspasta och broccoli

Ugnsbakad lax med saffranspasta och broccoli

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Koka upp en stor kastrull med vatten till pastan. 3. Saffranssås. Blanda saffran med vitvinsvinäger, vatten och fiskfond i en liten kastrull
Pasta Belugabolognese

Pasta Belugabolognese

1. Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min
Torskgratäng med fetaost och dill

Torskgratäng med fetaost och dill

1 Koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform. Salta, peppra och lägg på en smörklick. 2 Fördela purjolök, broccoli och smulad fetaost i formen