Rårörda lingon passar utmärkt till köttfärsrätter som köttbullar, pannbiff och Köttfärslimpa. Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Rör till en slät kräm och låt sedan stå i kylen fram till servering/användning. I tårtan ovan blandade jag den kalla curden med vispad grädde och lade som fyllning mellan bottnarna
Lägg skivad rabarber och vatten i en kastrull och koka tills rabarbern är mjuk. Blanda rabarberpuré, ägg och socker i en kastrull och värm under omrörning tills det har blivit en kräm
Rabarberkoncentrat1 kg rabarber, skalad och nerskuren 1,5 l vatten 80 g citronsaft (kan variera beroende på rabarbersort men cirka) 450 g strösocker (450 g per liter vätska)
Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan
Sjud saft, florsocker och ägg under omrörning tills det tjocknar. Till årets påskbrunch hade jag bakat briocheroch till dem bjöd jag på brieost och en jätte god sötsyrlig curd på havtorn
Två stycken Julia och en Romeo, det gäller nämligen att ha både han och honplantor för att få bär, men eftersom dessa hanar är väldigt produktiva kan man ha flera honplantor på en hanplanta