Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
salt och svartpeppar. Låt stå i minst 30 minuter och smaka därefter av med ytterligare citron, salt eller peppar. 1 citron, skal och saft. 1 gurka, skuren i fina tärningar 1 citron, skal och saft 2 dl turkisk yoghurt 1 msk majonnäs 1 msk vitvinsvinäger eller vit balsamico 2 schalottenlökar, finhackade salt och svartpeppar
Skala och finhacka lök. salt och peppar. Lägg i resterande ingredienser och koka ca 30 minuter tills såsen tjocknat. 1 gul lök 1 msk olivolja 1 msk färsk ingefära, riven 1 msk vitlök, pressad 1 msk paprikapulver 1 msk torkad oregano 1 dl farinsocker 1 dl soja 1 dl balsamvinäger 1 förp krossade tomater salt och peppar
God middag på er alla, den fina, soliga och varma lördag. ) Dock var vi faktiskt uppe med tuppen här i köket i morse för ovanlighetens skull, men det gäller att fånga dagen när det är svalt och skuggigt i köket och det finns förberedelser att ta tag i
Vispa ner äggulorna och valfri mängd dragon och persilja. 1färsk, hackad bladpersiljaVärm upp creme fraichen under omrörning och smula sedan ner buljongtärningen och chiliflaksen. 1Ta kastrullen från plattan och låt svalna ca 1 minut. 1Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. 1Servera direkt till ditt favoritkött eller en bit stekt lax kryddad med lite dragon, örtsalt och paprikapulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.