5 dl
grädde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl
mjölk
1 dl
vetemjöl
100 gram
smör
salt och peppar
tacokrydda
Beskrivning
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Skär kycklingen i lagom små tärningar, och smörstek dem så att de blir genomstekta.
Under tiden gör du Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du i resten avmjölkblanningen också, medan såsen sjuder.
Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mängd tacokrydda – smaka av.
och låt sjuda ett par minuter.
Sedan täcker du botten med lite Bechamelsås, varva med lasagneplattor, kyckling , sås och mozzarella.
Ställ in i mitten på ugnen och grädda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna är lagom mjuka.
Serveras med en krispig grönsallad.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.