1300 gram
kycklingkött - färsk strimlad kycklingfilé, kycklinglårfilé eller kycklingfärs eller färdiggrillat och färdigstekt kycklingkött i tärningar
110
champinjoner
10,5
rödlök
11 klyfta
vitlök
11 msk
vetemjöl
11 burk
krossade tomater
11 röd
paprika
11 krm
rosmarin
10,5 tsk
salt
11 krm
svartpeppar
115
pastaplattor
1 Ostsås:
40 gram smör
14 msk
vetemjöl
17 dl
standard mjölk
12 krm
riven muskot (valfritt)
11 krm
salt
10,5 krm
vitpeppar
13 dl
riven mozzarella eller valfri ostPlocka kycklingköttet från den färdiggrillade kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Eller strimla färskt kycklingkött. Rensa och skiva svamparna. Skala och hacka löken. Fräs kycklingkött (om du valt att laga med färskt kycklingkött annars kan du tillsätta färdiggrillat kött senare) med svamp och lök i en stor gryta med olivoljan. Skala och pressa vitlök och tillsätt den. Skölj paprikan. Tärna i mindre delar ca 1x1 cm. Tillsätt till grytan och stek några minuter till. Salta och peppra. Tillsätt mjöl och rör ut det. Tillsätt krossade tomater och rör ut dem. Tillsätt rosmarin och färdiggrillat kycklingkött om du valt det. Smaka av såsen med salt och peppar. Låt tomatkycklingröran koka ihop några minuter på svag värme under tiden du gör ostsåsen. Gör ostsåsen/bechamelsåsen: fräs mjölet i smöret tills det är blandat. Tillsätt mjölken lite i taget under kraftig omrörning. Låt såsen koka på svag värme under omrörning i minst tre minuter. Smaka av såsen med muskot (valfritt), salt och peppar (osten föredrar jag att strö över såsen när du lägger ihop lasagnen annars trådar sig såsen så mycket) Sätt ugnen på 220 grader. Varva vit sås (lite riven ost), pastaplattor och kyckling- och tomatsås i gratängformen. Avsluta med vit sås och riven ost. Här har jag räknat med en form i storlek lite mindre än en halv ugnsplåt 28x28 cm och 5 lager pastaplattor med 3 plattor på varje lager. Ex. täck botten på en ugnssäker gratängform med ett tunt lager vit sås - strö lite ost över. Lägg på ett lager lasagneplattor ca 3 stycken så att det täcker ända ut till kanterna. Bred ut ett till lager kyckling och tomatsås. Fortsätt med ett lager pastaplattor. Bred ett lager ostsås och strö lite ost över. Lägg ett lager lasagneplattor på ostsåsen. Lägg ett lager kyckling- och tomatsås över och sedan ett lager pastaplattor till. Lägg ett lager kyckling- och tomatsås över och sedan ett lager pastaplattor till. Toppa lasagnen med ett lager ostsås och strö över ost på toppen. Grädda kycklinglasagnen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Täck med folie om osten börjar bli för bränd. Ta ut lasagnen och låt den vila och svalna i ca 5 minuter innan servering. Skär upp och servera kycklinglasagnen, gärna med en tomatsallad, grönsallad, ruccola eller valfri sallad.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.