Kyckling Alfredo cannelloni med caprese
catrineyngbro
catrineyngbro

Kyckling Alfredo cannelloni med caprese

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fylld pasta
  • – 300 g kött från grillad kyckling
  • – 200 g strimlad rökt skinka
  • – 1 dl crème fraiche
  • – 2 msk tomatpuré
  • – 1 pressad vitlöksklyfta
  • – ½ tsk salt
  • – 2 krm peppar
  • – 12 färska lasagneplattor
  • – 1 dl riven ost, 31%
  • Ostsås
  • – 5 dl mjölk
  • – 3 dl grädde
  • – 1 grönsaksbuljongtärning
  • – 3 msk vetemjöl
  • – 3 dl riven mozzarellaost eller annan hårdost
  • – ½ tsk salt
  • – 2 krm peppar
  • Caprese (tomat- och mozzarellasallad)
  • – färsk basilika
  • – tomater
  • – 1 mozzarellaboll

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär kycklingköttet i småbitar och blanda det med skinka, crème fraiche, tomatpuré och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    3. Dela lasagneplattorna på bredden och lägg röran på dem och rulla ihop. Lägg pastarullarna tätt med skarven neråt i en ugnssäker form.
    4. Blanda mjölk, grädde, buljongtärning och vetemjöl i en kastrull och koka upp på svag värme under omrörning. Låt såsen sjuda 3 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
    5. Häll ostsåsen över rullarna och strö över riven ost. Grädda dem längst ner i ugnen i 20 minuter.
    6. Garnera ev med färsk basilika. Servera med tomat- och mozzarellasallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.