Björn's Kokbok

Björn's Kokbok

7 November Havskatt

7 November Havskatt

Såg att det fanns havskatt när jag var inne på flygfyren, har inte provat det, så köpte såklart en bit
Bakad torskrygg med beurre blanc och knaperstekt bacon

Bakad torskrygg med beurre blanc och knaperstekt bacon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torskrygg med bacon 500 gram torskrygg 4 krm salt 2 krm svartpeppar 2 msk Mat
Ugnsbakad torskrygg med räkor

Ugnsbakad torskrygg med räkor

Torskryggen bakas under en sås smaksatt med parmesanost. Servera med pressad potatis och lättkokt grön sparris
Fiskgratäng med räkor och dill

Fiskgratäng med räkor och dill

Ingredienser Portioner. 4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 skiva(or) ryggbiff , à 200 g 0 st salt 0 st smör , att steka i 0 st svartpeppar 0 st olivolja , att steka i Brysselkål 1 st vitlöksklyfta(or) 500 gram brysselkål 0 st olivolja , att steka i 1 st flingsalt 1 st citron(er) , skalet och en skvätt saft 0 st svartpeppar Parmesanmos 1,5 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 0 salt 25 gram smör 3 st äggula(or) 100 gram parmesanost , riven, (ca 2 dl) 0 vitpeppar , malen Tryffelbearnaise 100 gram smör 1 st Schalottenlök(ar) 1 tsk torkad dragon 1,5 krm salt 2 msk vatten 2 msk vitvinsvinäger 2 st äggula(or) 1 tsk tryffelolja Köp receptet
Italiensk ugnsstekt falukorv

Italiensk ugnsstekt falukorv

Sätt ugnen på 200 grader samt börja koka potatis om du vill ha mos till falukorven. Du kan också förbereda annat tillbehör till falukorven som råris, rostade rotfrukter, kokt potatis, pasta, quionoa eller couscous

Kyckling med ingefära och lime

Kyckling med ingefära och lime. 4 portioner. Ingredienser. 4 kycklingfiléer. 1/2 msk olja. 2 msk riven ingefära
Grekisk kyckling i ugn

Grekisk kyckling i ugn

Här kommer mitt recept på en lättlagad, god och nyttigt rätt som tillagar sig själv i ugnen – perfekt eller hur
Köttsoppa på nytt sätt

Köttsoppa på nytt sätt

Bryn köttet i fett, salta och lägg det i gryta. Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört
Klassisk köttsoppa

Klassisk köttsoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,5 l vatten 600 gram nötkött 2 tsk salt 6 st vitpeppar , hel 1 st lagerblad 3 st morot 1 st purjolök(ar) 2 st palsternacka(or) 0,5 dl färsk persilja , finhackad 1 st vitpeppar , malen Köp receptet Näringsvärde Kcal