Koka potatisarna nätt och jämnt mjuka med skalet på. Låt svalna av.
2. Stek baconet, men inte alltför hårt. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Lägg de hela potatisarna i en smord ugnsfast form. Tryck till dem ovanifrån med en potatisstöt eller med handen.
4. Mosa samman vitlök och persilja, spara ett par nypor persilja till garnering. Blanda med smöret. Klicka smöret på potatisarna. Strö över baconet. Gratinera i ugnen, 225°, ca 15–20 min eller tills potatisarna fått fin färg. Strö över den sparade persiljan.
Servera torsken medkrossadpotatis,morötteroch ärtskott. Krossadpotatis. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarnaoch tryck sönder potatisenmed en gaffel
Ta ut potatisenoch smula över baconoch på med riven ost. Här förgyller de potatisarna till grilltallriken tillsammans med grillad karré, grillat spetskål, tomatsallad och fetaostsås
Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatisochbacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Inlägget Kraschad potatismedvitlökssmöroch saffran dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Lägg potatisarna på en plåt och “krascha” dem med en slev eller potatisstöt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.