Krossad potatis med bacon och vitlökssmör
catrineyngbro
catrineyngbro

Krossad potatis med bacon och vitlökssmör

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kilo potatis, 8–12 st, gärna mjölig
  • – 120 g bacon
  • – 1 vitlöksklyfta
  • – 1 dl hackad persilja
  • – 75 g smör

Beskrivning

    Koka potatisarna nätt och jämnt mjuka med skalet på. Låt svalna av.
    2. Stek baconet, men inte alltför hårt. Låt rinna av på hushållspapper.
    3. Lägg de hela potatisarna i en smord ugnsfast form. Tryck till dem ovanifrån med en potatisstöt eller med handen.
    4. Mosa samman vitlök och persilja, spara ett par nypor persilja till garnering. Blanda med smöret. Klicka smöret på potatisarna. Strö över baconet. Gratinera i ugnen, 225°, ca 15–20 min eller tills potatisarna fått fin färg. Strö över den sparade persiljan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.