Krämig kyckling med champinjoner och sparris
catrineyngbro
catrineyngbro

Krämig kyckling med champinjoner och sparris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 gr champinjoner
  • 100 ett knippe grön sparris
  • 1-2 msk smör och rapsolja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning kycklingbuljong + 1/2 dl hett vatten
  • 4 tsk dijonsenap
  • 600 gr kycklingfilé

Beskrivning

    Gör så här:
    Strimla kycklingen och bryn i hälften av fettet, ta ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.

    Finhacka lök och vitlök. Skär svampen i skivor och sparrisen i bitar. Fräs lök och vitlök i resten av fettet tills de får färg. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk, ca 4-5 minuter. Häll i sparrisen och låt steka ytterligare ett par minuter. Tillsätt kycklingen och resterande ingredienser. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, häll ner i pannan och låt allt koka ihop till en krämig sås.

    Servera med pasta och strö över riven parmesan.



    För er Viktväktare:

    Mitt WW: Grön 5, Blå 4, Lila 4 per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesanost.

    SmartPoints Flex: 4 SP Flex per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesanost.

    SmartPoints: 5 SP per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesanost.



    Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.