Gör så här:
Strimla kycklingen och bryn i hälften av fettet, ta ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
Finhacka lök och vitlök. Skär svampen i skivor och sparrisen i bitar. Fräs lök och vitlök i resten av fettet tills de får färg. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk, ca 4-5 minuter. Häll i sparrisen och låt steka ytterligare ett par minuter. Tillsätt kycklingen och resterande ingredienser. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, häll ner i pannan och låt allt koka ihop till en krämig sås.
Servera med pasta och strö över riven parmesan.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 5, Blå 4, Lila 4 per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesanost.
SmartPoints Flex: 4 SP Flex per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesanost.
SmartPoints: 5 SP per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesanost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid
Se där en krämigoch god sås på ett kick. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Servera den krämigaparmesankycklingen tillsammans med ris och broccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans medkycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.