Krämig fläskfilegryta med champinjoner och soltorkade tomater
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 4.433 röster
Ingredienser
600-700 g
fläskfile
250 g
champinjoner
1 gul
lök
1
vitlöksklyfta
5 dl
grädde
3 dl
creme fraiche
1
buljongtärning
4-5 st
soltorkade tomater
Salt & peppar
Beskrivning
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan.
2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. Häll sedan över detta i pannan med fläskfilé.
3. Stek nu champinjonerna som du delat i mindre bitar (så om du själv föredrar dom). När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna.
4. Ta nu denna panna till en varm platta. Häll i grädden, creme fraichen, vitlöken och buljongtärningen. Låt puttra tills köttet känns klart. Serveras med bandpasta :) Smaklig måltid!
Den är extra krämigmed extra mycket ost. Tillsätt färsen, pressa i vitlök, krydda med oregano, basilika och stek allting under omrörning tills färsen får färg
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
TO DIE FOR pastagratäng med kyckling och curry. Du kan förbereda pastan i god tid innan servering och om du vill så kan du skippa kycklingen eller byta ut grönsaker efter smak
Fick ett sånt sug efter just fläskfilé medkrämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag
Kommentarer
Gunette Borgeland
Det var super gott men vi hade ris till
Logga in eller Registrera för att kommentera.