Krämig fläskfilegryta med champinjoner och soltorkade tomater
Jessica Jatala
Jessica Jatala

Krämig fläskfilegryta med champinjoner och soltorkade tomater

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.4 30 röster

Ingredienser

  • 600-700 g fläskfile
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 buljongtärning
  • 4-5 st soltorkade tomater
  • Salt & peppar

Beskrivning

    1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan.

    2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. Häll sedan över detta i pannan med fläskfilé.

    3. Stek nu champinjonerna som du delat i mindre bitar (så om du själv föredrar dom). När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna.

    4. Ta nu denna panna till en varm platta. Häll i grädden, creme fraichen, vitlöken och buljongtärningen. Låt puttra tills köttet känns klart. Serveras med bandpasta :) Smaklig måltid!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.