Rena godistårtan med botten av digestive och fyllning av dulce de leche och daimgrädde. Det går också bra att koka egen dulce de leche av sötad kondenserad mjölk. Den förvandlas till len kolakräm när den oöppnade konservburken får koka några timmar i vatten. Toppa tårtan med en rejäl hög jordgubbar.
8
bitar
150 g
smör
300 g
digestivekex
1 l
jordgubbar
1 1/2
dubbeldaim (à 56 g)
3 dl
vispgrädde
1 burk
sötad kondenserad mjölk (ca 400g) eller 1 burk dulce de leche (à ca 400 g)
Beskrivning
Kondenserad mjölk
Lägg burken med den sötade kondenserad mjölken oöppnad i en kastrull med vatten. Se till att vattnet täcker burken genom hela koktiden, fyll annars på efterhand. Låt småkoka i ca 2 1/2 timme utan lock.
Ta upp burken och låt den svalna helt. Skölj gärna i kallt vatten. Detta kan med fördel göras i förväg eller dagen innan. Den kondenserade mjölken har nu blivit en kolakräm, dulche leche.
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen i små bitar. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på dulce de leche. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
Den här koladrömmen har figurerat överallt på sociala medier men jag har inte känt något större sug att göra den då den är som en banoffepaj vilket jag inte är så förtjust i
Toppa medjordgubbaroch resten av daimkrosset. Lägg burken med kondenserad mjölk (oöppnad) i en kastrull och häll på vatten så det täcker burken och lite till
Toppa medjordgubbaroch resterande dajmkross. Rensa och dela jordgubbarna. Receptet är från ica, men jag har bytt ut digestivebotten mot chocolate chip cookiesbotten och lag till mer dajm i grädden
Eftersom jag ville använda min favoritbotten som är riktigt knäckig samt daimgrädde tyckte till ochmed jag att tårtan behövde något fräscht på toppen vilket blev färska jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.