Denna kladdkaka är helt underbar med fräscha smaker av mint ochjordgubbar. När du skär upp den är kakan kladdig i mitten och du möts av lager med smält choklad och After Eight
En klassisk kladdkaka som är lätt att baka och som inte går att misslyckas med. Det här receptet har hängt med i många år, det är den kladdkaka som jag återvänder till gång på gång, till vardag som till fest
Garnera kakan med vispad grädde ochjordgubbar. Dela äggen och vispa vitan med saltet till hårt skum. Smält chokladen försiktigt tillsammans med vattnet i ett vattenbad
Eftersom jag ville använda min favoritbotten som är riktigt knäckig samt daimgrädde tyckte till ochmed jag att tårtan behövde något fräscht på toppen vilket blev färska jordgubbar
Men testade den här förra helgen ochmedjordgubbar så kan jag bara säga wow. Det är något med digestive, dulce de leche och banan som jag tycker blir alldeles för mycket och sötsliskigt
Toppa medjordgubbaroch resten av daimkrosset. Lägg burken med kondenserad mjölk (oöppnad) i en kastrull och häll på vatten så det täcker burken och lite till
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.