Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för potatis eller om man vill ha något annat som tillbehör.
Beskrivning
Koka äggen hårda.
Förslagsvis genom att koka upp dem i kallt vatten, sedan ta tiden och koka i 7 min.
Smält smör i en kastrull.
Rör ut mjölet i smöret.
Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning och koka upp.
Tillsätt salt och vitpeppar.
Tillsätt buljongtärningen.
Låt såsen koka på medelvärme och rör då och då i minst 5 min.
Skölj persilja och hacka den fint.
Skala äggen och hacka dem.
Tillsätt hackad persilja och hackat ägg till såsen.
Spara ev. lite till garnering om du önskar.
Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull.
Skär fisken i portionsbitar.
Salta och lägg ner dem i buljongen.
Koka på svag värme under lock cirka 3 min.
Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
Kokttorsk. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter. 600 g torskfilé. Äggsås. Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan
kokttorsk,. Servera med såsen och kokt potatis eller potatispuré. torsk,. 4 bitar torskrygg. 2,5dl vispgräddesalt / vitpeppar5 kokta ägg. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt. äggsås 4 bitar torskrygg. 5 kokta ägg
4 bitar torskrygg. 15 st kokt ägg. 1När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda ca 5-6 minuter tills den är nästintill genomkokt, ca 45-48 grader. 1Servera torsken med såsen och kokt potatis eller potatispuré
Servera torsken med såsen och kokt potatis eller potatispuré. 4 bitar torskrygg. 15 st kokt ägg. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda ca 5-6 minuter tills den är nästintill genomkokt, ca 45-48 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.