Börja med att koka upp vatten och kryddor. Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Som tillbehör hade jag kokt potatis och ärtor, voila. Vääääldigt enkel rätt MEN jag föredrar absolut stekt fisk då den kokta har en tendens att bli alldeles för osalt
Slå såsen över fisken och servera medkokt potatis, ärtsallad och citronklyftor. Torsk. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker
Servera den panerade fisken medkokt potatis, blomkål ochäggsås. Koka äggen hårdkokta. Vänd torskfiléerna först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet
Servera den koktatorskenmedäggsåsenoch förslagsvis kokt eller pressad potatis. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Servera med såsen ochkokt potatis eller potatispuré. Ta upp med hålslev och låt rinna av på papper. En riktig gammal klassiker i det svenska husmansarkivet som är fantastiskt lätt att laga och dessutom förvinnande gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.