Gör en ”marinad” av vatten, maizena och ingefära.
Strimla köttet i strimlor och blanda med marinaden. Låt stå i kylen minst 3 timmar, ju längre desto bättre.
Dagen efter:
Skiva purjolöken, svampen och pressa vitlöken och fräs i olja, lägg därefter åt sidan.
Bryn köttet med marinaden i olja.
Lägg därefter i svampen, purjolöken, bambuskotten och vatten, soja, ostronsås, hoisinsås och kalvfonden.
Låt koka alltihop i 8-10 min.
Smaka av och red sedan av med maizena till önskad konsistens.
500 g biff, nötkött i bit, lövbiff eller älg. 500 g biff, nötkött i bit, lövbiff eller älg 1 msk olja 2 krm finmald vitpeppar 1 tsk salt 1 klyfta vitlök 1 dl oystersås 5 dl vatten 1 purjolök, skivad (ca 2 deciliter) 1 msk redning, t ex maizena ris till servering persilja, till servering
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Här ska ni få något riktigt gott - nämligen denna underbara kinesiska rätt biffmedbambuskott. Tillsätt sedan löken, bambuskott, köttbuljong, hoisinsås, ostronsås, vatten och kinesisk soja
Strimla biffen och fräs i omgångar i olja. I medbambuskott och ev champinjoner. I med köttet och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker
Biffmedbambuskott är en av de mest omtyckta rätter i kinarestauranger. I en separat stekpanna steker du purjolök/lök, eventuellt champinjoner tillsammans medbambuskott under omrörning
Servera med kött och sås. 1 burk bambuskott à 400 g. 2 msk kinesisk soja. 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat 2 st paprikor, i bitar 1 burk bambuskott à 400 g 1 burk ananas, skivad, 250 g 1 st rödlök, stor, i klyftor vetemjöl raps- eller majsolja till fritering Marinad. 2 msk kinesisk soja 2 msk olja 2 msk vinäger salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.