Kinesisk biff med bambuskott
clao
clao

Kinesisk biff med bambuskott

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram nötkött (lövbiff funkar bra).
  • 2 msk riven ingefära
  • 1/2 dl vatten
  • 3 msk maizenamjöl
  • 1 burk bambuskott
  • 10 st champinjoner
  • 15 cm purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • 1,5 msk soja
  • 5 msk ostronsås
  • 2-3 msk hoisinsås
  • 2 msk kalvfond
  • Matolja
  • Lite maizena till redning

Beskrivning

    Gör en ”marinad” av vatten, maizena och ingefära.
    Strimla köttet i strimlor och blanda med marinaden. Låt stå i kylen minst 3 timmar, ju längre desto bättre.

    Dagen efter:
    Skiva purjolöken, svampen och pressa vitlöken och fräs i olja, lägg därefter åt sidan.
    Bryn köttet med marinaden i olja.
    Lägg därefter i svampen, purjolöken, bambuskotten och vatten, soja, ostronsås, hoisinsås och kalvfonden.

    Låt koka alltihop i 8-10 min.
    Smaka av och red sedan av med maizena till önskad konsistens.

    Servera med ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.