Key Lime Pie
jigglybear
jigglybear

Key Lime Pie

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g Digestivekex
  • 150 g smör, smält
  • ev. en nypa salt
  • Fyllning
  • 5 äggulor
  • 1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g
  • 1 msk finrivet limeskal 

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.

    2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.

    3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.

    4. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. Öppna burken med kondenserad mjölk.

    5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

    6. Bred ut fyllningen på smulbottnen.

    7. Grädda pajen mitt  i ugnen i 11–12 min. Låt den svalna. Dekorera gärna med lime. Lite flingsalt på toppen är gott! Servera gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.