1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson.
2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.
3. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax. Brödet går bra att frysa in.
Linfrön. Linfrön. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Jag har även angett proportionerna av mjölerna i alla recepten per sats deg så att man inte måste blanda mjölmixenutan kan göra recepten ändå (se nedan)
Ta ut dem och låt dem svalna på galler utan duk. Varför de kallas irländska har jag ingen aning om, men att de kallas potatisbröd beror nog på att de innehåller en liten mängd potatismjöl
Häll mjölken i en kastrull och värm upp till fingervarmt. Men först ska ni få receptet på lättbakade och goda tekakor som jag bakade tillsammans med mina elever på sjukhusskolan i fredags innan vi gick på lov
Det kan ätas till frukost eller som mellanmål. Prova gärna brödet och variera din frukost lite mera. Blanda alla ingredienser (ej sesamfrö) till en kletig deg
Knäck 4st ägg i en skål, blanda i 225 gram keso, 2 dl kruskakli, en dl solrosfrön, en dl hela linfrön, en halv dl chiafrön, en halv dl mandelmjöl, en halv dl skalade sesamfrön, 1tsk bakpulver (kan uteslutas) 2 msk fiberhusk, 1 1/2 tsk salt
Tillsätt linfrö, solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrö, mandelmjöl, nötter och mandel och blanda om. Rör ihop ägg, crème fraiche, sirap, olja, salt, bakpulver och bikarbonat
Där har det givetvis frossats i bäckfisk, fisk, skaldjur och paella hela veckan lång, men dagens inlägg blir trots detta faktum inte fisk- eller Spanienrelaterat
1 dl linfrön. 1 dl sesamfrön. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen fluffiga och blanda ner keson. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i äggröran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.