1
Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé.
Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra.
Ta upp och lägg åt sidan.
2
Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.
3
Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock.
Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.
4
Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.
Det här är en spansk kycklingrätt som kryddas framförallt med chorizo. Rött vin. Den spanska chorizon är, tillskillnad från den mexikanska, oftast lufttorkad
Först marinerar man kycklingenimarinad med öl eller vittvin och med valfria färska kryddor. Vi har i flera år använt Weber kycklinghållaretill vår gasgrill från Weber
Nu när det börjar blikyligt ute så sitter en varm och go gryta riktigtfint och vad bättre än att leka om en gammal klassiker coq au vin (rödvinskyckling gryta) till en sundare version även om grytor isiginte är onyttiga alls
Fräs kycklingenibitar och lägg åt sidan, fräs lök och vitlök med rotfrukterna. Har man en kvarts flaska vin efter helgen kan man använda det i en riktigt god sås
Dela kycklingenimindrebitar. Skrubba potatisen och skala morötter, palsternacka och lök. Dela potatis, morötter, palsternacka, lök och paprikai klyftor och lägg i en oljad plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.