Kanongod kyckling i vin
catrineyngbro
catrineyngbro

Kanongod kyckling i vin

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • MÄNGD
  • 4 Portioner
  • Ingredienser
  • 600 g Kycklingfiléer eller kycklinglårfilé
  • 1 Gul lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 Stor morot
  • 150 g Rökt stekfläsk eller bacon
  • 300 g Champinjoner
  • 4 deciliter Rödvin
  • 1,50 msk Tamarisoja
  • 2 Lagerblad
  • 15 Steklökar
  • 3 deciliter Grädde
  • 1 msk Torkad timjan
  • Salt och peppar

Beskrivning

    Gör så här:

    1
    Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé.
    Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra.
    Ta upp och lägg åt sidan.

    2
    Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.

    3
    Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock.
    Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.

    4
    Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.