Havrebröd i småbrödsform (glutenfria)
asa.frodin
asa.frodin

Havrebröd i småbrödsform (glutenfria)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 14 g torrjäst (1 pkt)
  • 300 g glutenfri havremjölk
  • 300 g vatten
  • 15 g honung
  • 60 g olivolja
  • 180 g glutenfria havregryn
  • 90 g teffmjöl
  • 240 g glutenfritt havremjöl
  • 18 g fiberhusk
  • 8 g salt

Beskrivning

    Häll havremjölk och vatten i en liten bunke och värm i mikron tills vätskan är 37-40 grader. Häll i torrjästen, rör om och låt stå i ca 10 minuter. Blanda under tiden alla torra ingredienser i en annan, större, bunke.

    Smörj två formar för småbröd med olja i botten (jag använder två stycken Funktion Brödform för 8+8 småbröd). Ta fram en elvisp med vanliga vispar. Häll i honung och olja i vätskan där jästen löst sig. Blanda och häll allt i bunken med de torra ingredienserna. Vispa snabbt ihop till en smet. Den sväller inom någon minut och tjocknar samtidigt. Klicka ut smeten i formarna. Jäs i 45 minuter.

    Sätt ugnen på 225 grader. Grädda båda formarna samtidigt i 18-20 minuter. Låt svalna 5-10 minuter i formen innan du knackar ut bröden på ett galler och låter dem svalna under en bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.