Häll havremjölk och vatten i en liten bunke och värm i mikron tills vätskan är 37-40 grader. Häll i torrjästen, rör om och låt stå i ca 10 minuter. Blanda under tiden alla torra ingredienser i en annan, större, bunke.
Smörj två formar för småbröd med olja i botten (jag använder två stycken Funktion Brödform för 8+8 småbröd). Ta fram en elvisp med vanliga vispar. Häll i honung och olja i vätskan där jästen löst sig. Blanda och häll allt i bunken med de torra ingredienserna. Vispa snabbt ihop till en smet. Den sväller inom någon minut och tjocknar samtidigt. Klicka ut smeten i formarna. Jäs i 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda båda formarna samtidigt i 18-20 minuter. Låt svalna 5-10 minuter i formen innan du knackar ut bröden på ett galler och låter dem svalna under en bakduk.
Det finnsinte mycket som är godare än hembakat matigt och krispigt bröd. På senare tid har jag tagitmigi kragen och gjort det allt oftare – både form av frallor och i form av vanligt bröd
Havre innehållerinte samma typ av protein som vete, råg och korn och kan därför (i samråd med läkare) ätas av den som har celiaki eller är glutenintolerant som man säger i vardagstal
Här har jag testat havrebrödmixen från Mixwell och blev riktigt nöjd med resultatet. Vill man baka ett snabbt och enkelt bröd som inte kräver så stor arbetsinsats är det perfekt
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna. Bred ut smeten på bakplåtspapper, lägg över plastfolie och kavla ut smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.