Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan. Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet
Att lyckas göra glutenfriapannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Här kommer ett fantastiskt enkelt och gott recept som förgyller vilken helgfrukost som helst. Vispa först ner rismjölken sedan det mjölkfria margarinet och sist ägget
Och denna gången fick det agera mjöl i mina glutenfriapannkakor. Självklart toppade jag mina pannkakor med keso och genast var smaklökarna mer än nöjda
8 små pannkakor Topping 2 dl crème fraiche 1 msk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 1 rödlök 80 g löjrom färsk dill Pannkakor 2 dl mjölk (3%) 1 ägg 1 dl majsstärkelse 1 krm salt 1/2 msk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Glutenfria himmelska pannkakor med jordgubbar och raw vaniljsås. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.